Brugte biler: Hvad skal du være opmærksom på?

Når du køber en brugt bil, er det vigtigt, at du kigger den godt efter i sømmene. Vi har samlet tre gode råd til dig, der er på udkig efter en af slagsen.

Det kræver grundig forberedelse at købe en brugt bil, og det gælder uanset om du køber den privat eller hos en forhandler. Derfor skal du altid gennemgå bilen fra ende til anden – og du kan i særlig grad være opmærksom på følgende: Syn, prøvekørsel og slutseddel.

Vi gennemgår alle tre dele nedenfor – læs med, og bliv klogere.

Syn er ikke lig med fejlfri

Den brugte bil du har for øje, er måske lige blevet synet, og det er dejligt. Men det er ikke en garanti for, at den ikke har nogle fejl, eller at den er i god stand for den sags skyld. Ved et syn tjekker man nemlig udelukkende, om bilen er i lovlig stand – ikke hvordan bilens dele reelt har det.

Prøvekør altid bilen

Det er let at tro på sælgeren, og da særligt hvis denne er en bilforhandler, men uanset hvad bør du altid prøvekøre en bil, inden du køber den. Tjek den både på motorvej og ved bykørsel, og lyt efter, om der er noget, der ikke lyder, som det skal. Er du usikker, så kom hellere tilbage en anden dag og prøv bilen igen – det er vigtigt at være sikker, inden man køber en bil.

Tjek altid slutsedlen

Når du køber en bil, bør du altid være ekstra opmærksom på slutsedlen. Der er ofte fejl af forskellig art i en slutseddel, og du risikerer at tabe penge, hvis du overser noget essentielt. Kan du ikke selv gennemgå slutsedlen, bør du tage én med, der har erfaring med det – alternativt kan du bruge en organisation som FDM, der tilbyder at gøre det for deres kunder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *