Få de flotteste gulve med en professionel gulvafhøvling i Ringe

Få de flotteste gulve med en professionel gulvafhøvling i Ringe

De færreste trægulve går gennem livet uden så meget som en ridse eller en skramme. Uanset hvor meget, du gør dig umage for at passe og pleje dit trægulv, kan det ikke undgås, at det vil blive slidt i overfladen. De skønhedspletter, som fremkommer ved daglig brug af gulvet, tæller mindre skader så som pletter og skjolder fra spildte væsker, gullige plamager som følge af solfalming, slidspor fra nedtrådt snavs samt ganske overfladiske ridser og småskrammer.

Disse kan, i kraft af deres overfladiskhed, fjernes med en skånsom gulvafslibning. En sådan foregår ved, at sandpapir, monteret på en sliberondel, som roterer i det vandrette plan, sliber et par millimeter af træværkets overflade og efterlader denne ensartet og glat. Men har dit gulv lidt større og mere alvorlige skader – for eksempel som følge af en oversvømmelse – er du nødt til at tage mere skrappe midler i brug. Denne type skader stikker som regel dybere, og kræver en mere radikal procedure end den overfladiske gulvafslibning.

Vælg en gulvafhøvling, når dit trægulv er alvorligt beskadiget

Når træværket i dit gulv har suget fugt til sig, vil fibrene udvide sig. Det er denne udvidelse, som forårsager de grimme, dybe revner og de mange buler og ujævnheder i et vandskadet trægulv. I særligt slemme tilfælde kan gulvet blive skævt, idet de lameller, brædder, planker eller parketter, som udgør trægulvet, forskyder sig i forhold til hinanden.

Der kan opstå store niveau forskelle i gulvet, som kan gøre det nærmest umuligt at møblere. Og den eneste måde, hvorpå du kan udligne disse ujævnheder, er ved en gulvafhøvling. En gulvafhøvling er en temmelig omstændelig affære, som bør udføres af en professionel og rutineret gulvmand.

Du bør kontakte dit lokale gulvcenter og få dem til at sende en af deres dygtige håndværkere ud til dig, med henblik på at foretage en vurdering af skadernes omfang og på baggrund heraf udfærdige et tilbud på en grundig gulvafhøvling.