Få hjælp til det hårde havearbejde

04 december 2020
Lotte Hindsberg

Alle haveejere ved, at havearbejde er hårdt arbejde. Især om foråret hvor kroppen ikke er vant til havearbejde efter en lang og stille vinter. Man opdager muskler, man ikke vidste, man havde. 

Det kan også være at man er blevet ældre og derfor ikke har samme energi som tidligere. Eller du har vilde planer og har brug for at få fjernet store træer, som måske skygger for solen på terrassen. Her har du mulighed for at få hjælp til det hårde arbejde. Du kan f.eks. søge på havearbejde i Svendborg og finde en der kan hjælpe.

Indret haven efter din energi

Det er en ting at være 30 og have energi til alt. Noget andet er at være 50, 60 eller måske 70. Her kan det være nødvendigt at kigge på sin have og indrette den efter ens energi. Gerne før det bliver svært at ændre noget. Alternativt kan du få en til at komme og lave det hårde arbejde og så kan du koncentere om det sjovere og ofte lettere havearbejde.

Det gælder om måske at nedlægge et par staudebede og skære træer og buske ned, så de er nemme at holde.

Hæk og græsplæne

Et af de andre områder du med fordel kan få hjælp er hækken og din græsplæne. Du kan få en til at komme og klippe din hæk og slå din græsplæne. Det giver tid og energi til andre haveopgaver som ikke er nær så hårde.

Alternativ kan du investere i en robot plæneklipper og få den til at slå din græsplæne. 

At klippe en hæk er ikke alene tidskrævende, omend det kun skal gøres en eller 2 gange om året. Men det er hårdt for kroppen, især armene og en af de opgaver man med fordel kan overlade til andre. Især hvis det også betyder at hækken skal klippes ned.

Flere Nyheder