Få hjælp til hele familien på et professionelt misbrugscenter

27 december 2020
Astrid Pedersen

Et misbrug hos en far eller en mor i en familie er hele familiens problem. Når du får mistanke om et misbrug hos din kæreste eller din ægtefælle er det således meget vigtigt at du skrider til handling.

Måske har du og børnene allerede tillagt jer det som kaldes medmisbruger adfærd, og måske er der som følge af misbruget opstået uhensigtsmæssige dynamikker i familien. Medmisbruger adfærd i en familie får hele familiens tilværelse til at dreje sig om den misbrugsramte og hans eller hendes umiddelbare behov. Denne adfærd giver den misbrugsramte mulighed for at fortsætte sit misbrug, og hjælper således hverken børn eller forældre.

Du bliver som ansvarlig voksen nødt til at træde i karakter og finde den nødvendige hjælp. Ellers kan det nemlig risikere at gå meget hårdt ud over jeres fælles børn.

Få hjælp til din misbrugsramte pårørende – for hele familiens skyld

Det er utroligt vigtigt at du som den ansvarlige voksne sørger for at få hjælp til din kæreste eller ægtefælle således at familielivet kan komme på ret køl igen.

Børn som er vokset op i et misbrugsramt hjem er i meget stor fare for selv at udvikle et misbrug. Det er videnskabeligt påvist gennem talrige undersøgelser at børn fra et hjem hvor enten den ene eller begge forældre er ramt af et afhængigheds betinget misbrug vil få svære psykiske men som vil trække spor langt ind i voksenlivet.

Blandt andet kan børn af misbrugere have svært ved at knytte sig til andre, og mange er i risiko for at udvikle deciderede psykiske lidelser. Derfor bør du kontakte et professionelt misbrugscenter som kan hjælper såvel den direkte misbrugsramte forælder som resten af familien med grundig terapi.

Hos Behandlingscenter Stien kan du og børnene få tilbudt et såkaldt familie forløb som er tilrettelagt sideløbende med mors eller fars misbrugsbehandling. Du kan læse mere på behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder