Få styr på dit smil med hjælp fra en dygtig tandlæg

Få styr på dit smil med hjælp fra en dygtig tandlæg

Det er de færreste, som synes det er direkte sjovt eller rart at besøge tandlægen til gengæld kan de fleste blive enige om, at det er en fordel at kunne bevare sit blivende tandsæt sundt og intakt hele livet igennem. Derfor giver det en verden af mening mindst én gang om året at sætte sig i tandlægestolen og bide tænderne sammen – eller rettere, gabe op – og lade tændlægen udføre sit arbejde. På den måde kan du nemlig øge chancen for at bevare tænderne sunde og raske, så du også kan tygge din mad uden hjælp fra proteser de næste mange år.

Hvad kan en tandlæge gøre for mig?

Måske finder du det aldeles unødvendigt at gå til tandlæge. Tænderne har det jo fint – de sidder fast, virker rene og pæne, og tandkødet hverken smerter eller bløder i forbindelse med tandbørstning. Men her skal du tænke på, at der sagtens kan skjule sig ting og sager i din mund, som du ikke kan se med det blotte øje.

Forstadier til parodontose har det med at komme snigende – og syre angreb mellem tænderne eller under tandkøds randen har det med at forårsage karies, som du først opdager når det er for sent, nemlig når det begynder at dunke og gøre ondt i dit tandkød. Har tandpinen først meldt sig på banen, er det tegn på, at skaden allerede er sket. Og så er det for sent for din tandlæge at forebygge skaden – han eller hun kan i bedste fald begrænse og reparere den med en fyldning eller med en krone.

Sørger du der imod for at komme til tandlægen en gang om året, vil tandlægen hurtigt kunne konstatere om det er nødvendigt at sætte ind med en forebyggende indsats.

Læs mere, og bestil tid online hos din lokale tandlægeklinik i Vejen, Tandlæge Tove Klose, på http://tandlaegetoveklose.dk/