Gør en fællesoplevelse af det på museum

Gør en fællesoplevelse af det på museum

Det er sundt for krop og sjæl at tage på museum, og det er også en god måde for familien, store som små, at de kan komme til at opleve lidt udover det sædvanlige end bare de gængse forlystelser i parker med videre.

Men det er alligevel sjældent museer, som man overvejer at besøge så meget af, når man kigger på den gennemsnitlige familie, medmindre man er på ferie i udlandet og har fået at vide, at man bør besøge et specielt museum, så man kan krydse det af på ferieturen.

Men herhjemme er vi ikke så gode til at tage på museum, fordi man tænker, at man gerne vil bruge den fritid, man har sammen med hele familien, på en måde, hvor alle bliver fornøjede.

Her er det specielt børnene, man tænker på, fordi man helst ikke vil risikere, at de kommer til at kede sig eller brokker sig over oplevelsen.

I sådan et tilfælde er det nok forældrene, der bør træde i karakter og forklare børnene, at de har godt af at prøve noget andet end let underholdning, som de altid kan få i forlystelser eller noget så simpelt som på ens iPad, tablet med videre.

Desuden er ikke alle museer jo nogle gamle og grå bygninger, der ikke giver noget ekstra indhold, så man kan godt komme ud af ens komfortzone både for en selv og børnenes skyld, for hvis børnene aldrig kommer til at opleve den slags, så finder de måske aldrig ud af, om det er noget for dem.

Det er jo også markant anderledes at tage på museum med forældrene end med skolen, hvor man mere skal makke ret, følge et tidsskema og ikke kan være sig selv.

Der findes også mange forskellige museer derude, så selvom det første museum måske ikke virker så spændende, så kan det næste være virkelig interessant at prøve.