Hvad kan man drikke til en flæskesteg?

20 august 2021
Anders Lundtang Hansen

Der er skrevet så meget om, hvordan man laver den bedste flæskesteg, men det kan vi hurtigt kårde for dig ved at vise dig i retning af den her opskrift: https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/7583/flaeskesteg-med-sproed-svaer 

Så er der også meget diskussion om, hvad man skal spise til sådan en flæskesteg, men her mener vi, at man kan tage den lidt mere med ro, for hvis man er mange til selskabet, så kan man jo bare undgå det tilbehør, som man ikke gider.

Spiser man stegen alene, så kan man jo lave lige det til, som man gerne vil have, eller bestille det ude eller købe færdiglavet.

Men man overser lidt det spørgsmål, hvad man skal drikke til flæskestegen, for det kan gå ind og påvirke flæskestegssmagen mere, end hvad man tror.

Selvfølgelig kan tilbehøret også gøre det, men det tænker man trods alt over, hvilket ikke lader til at være tilfældet med drikkelsen.

Hvad man indtager af drikke til flæskestegen

Nu om dage findes der for eksempel mange special-øl, hvor der helt sikkert vil være en, der kan fremhæve smagen i en flæskesteg.

En god rødvin kan også gøre det, hvilket er populært hos mange til juleaften, hvor en flæskesteg er et fast inventar til julebordet.

Spiritus kan også gå an, hvor man kan bruge en snaps, men man kan også prøve en portvin til.

Er man et barn eller en ung størrelse, der ikke er gammel nok til at drikke alkohol, så er det faktisk helt fint med vand.

Sodavand kan også gå an, men meget søde drikke såsom juice og videre vil ikke egne sig særligt godt til en flæskesteg.

Men i sidste ende handler det jo også om, hvad man kan lide at drikke til aftensmaden, så hvis du føler, der er noget bestemt, du gerne vil drikke til stegen, så gør du bare det, men du skal være klar over, at det påvirker smagen af flæskestegen.

Flere Nyheder