Hvad laver en entreprenør?

Hvad laver en entreprenør?

En entreprenør er en person eller et firma, der udfører et bestemt fastsat stykke arbejde efter aftale. Det er typisk indenfor bygge og anlægsbranchen, men ikke eksklusivt. Det kan også være indenfor IT eller transport. F.eks. er DSB og Movia entreprenører indenfor transport, men også https://www.pederschmidt.dk er entreprenør og er leveringsdygtige af transport og containere mm. til blandt andet bygge og anlægsbranchen. 

Valg af entreprenør

Inden du vælger en eller flere entreprenører er det vigtigt at du nøje har identificeret hvad projektet går ud på og hvad den pågældende entreprenør skal udføre. Alt afhængig af projektets størrelse kan det være en god ide at have et firma til at stå for det overordnede arbejde og dermed sikre at der er en der har det store overblik og ansvar.

Når projektet er beskrevet og det er fastlagt hvad hver entreprenør skal lave er det en god ide at finde dem i nærheden af hvor projektet skal laves. Det gør det nemmere at mødes og tjekke, hvordan det går med projektet, end hvis de kommer fra den anden end af landet. Husk du kan ende med at skulle have fat i mange forskellige alt afhængig af hvad der skal laves. Men skal der f.eks. bygges et hus, skal der bruges en murer, en VVS’er, der skal laves kloakker osv osv.

Samtidig er det en god ide at vælge nogle du har tillid til og kan stole på. Det er en person eller virksomheder, der har stor indflydelse på dit projekt og det endelige resultat og det vil spare dig for meget frustration. Hvis der er en der har det overordnet ansvar, så vælg en der er kendt for sit kvalitetsarbejde. Det vil med stor sandsynlighed smitte af på dem han vælger skal udføre dit projekt da han lægger navn til samt har ansvaret.