Hvem kan hjælpe med dine el installationer?

26 august 2021
Steffen Hansen

Der er flere og flere ting i ens hverdag, som kører på strøm. Mobilen, ens fjernsyn, ovnen, vaskemaskinen, ja endda bilen. Men hvem kan hjælpe dig, når du skal have lavet en ny installation med elektronik? Lær mere her i indlægget.

Lader til bilen

Skal du have installeret en lader til din elbil, så skal du have fat i et firma, som kan hjælpe med denne opgave. Bilen skal lades med en rimelig høj styrke, og derfor er det ikke alle og enhver der bør pille ved installationen af en lader til elbil. Kontakt en el-installatør i Præstø, eller tag fat i en elektriker i dit nærområde, så du kan få en dialog om, hvordan du bedst får opgaven løst.

Vaskemaskine og tørretumbler

Det er ikke altid nødvendigt at få hjælp fra en elektriker, hvis man skal have installeret vaskemaskine og tørretumbler. Men det er to store maskiner, som skal tilsluttes med kraftstik, og derfor kan det være nødvendigt, at få en elektriker ud og lave en installation, hvis den ikke allerede er der. Her må du ikke selv pille ved installationen, hvis det er selve kraftstikket der skal installeres.

Oprettelse af ny stikkontakt

Der kan være flere grunde til, at du overvejer at få lavet endnu en stikkontakt, men hvis du gør det, så skal du have fat i en el-installatør. I Danmark er der lovgivning der siger, at man ikke må lave specifikke el installationer uden at få dem godkendt af en el-installatør. Derfor er det vigtigt, at du tager fat i din elektriker eller deres firma, inden du kaster dig ud i at flytte eller installere en ny stikkontakt. De skal nemlig gerne varetage opgaven, eller godkende den installation du laver, hvis de ved du er kyndig til opgaven.

Som hovedregel, så anbefaler vi, at du bruger sund fornuft når det kommer til strøm. Strøm er farligt, og kan i værste tilfælde være skyld i hjertestop eller andre problemer, som kan medføre død.

Flere Nyheder