Hvilken type carport har du brug for?

26 november 2020
Tina Høy

Drømmer I om en carport eller en garage? Det er da fantastisk at kunne beskytte sin bil ved at lade den holde i et overdækket og/eller lukket rum – sandsynligvis sparer I kroner og øre ved dette, da I undgår rust mm. Samtidigt er det rart at støvsuge, pudse osv., når man kan gå i tørvejr og læ, og der er ikke noget med at skulle skrabe sne og is af bilen med stivfrosne fingre, når I skal afsted. I kan også have ting til bilen lige ved hånden og kan opbevare værktøj mm. derude.

Hvis I vælger en dobbelt carport, har I plads til cykler og meget andet opbevaring, og det er endnu mere luksus, hvis man kan gå fra boligen direkte ud i garagen. Så er det mere oplagt at bruge den til opbevaring af ting, I jævnligt kan smutte ud og hente. Jeres cykler er godt beskyttet fra vind og vejr og svære at stjæle. Men er det prisen værd at vælge en dobbelt carport? Læs mere på husblog.dk om, hvorvidt du skal vælge carport eller garage og enkelt eller dobbelt carport.

Carport eller garage?

En garage beskytter bilen mere end en carport, da garagen er helt beskyttet og tør. Nogle har endda varme og fugtstyring, hvis man fx har en sart veteranbil. En garage er typisk murværk, hvor carporten er udvidet halvtag, normalt i træ. Hvis I overvejer en garage, kan en murer godt få den til at fremstå som en integreret del af huset. Men hvis dine naboer er tæt på, så der er læ, kan I nok klare jer fint med en carport.

Enkelt eller double-carport?

Med mere end én bil er det oplagt med en double-carport, og det forhøjer også jeres boligs værdi. Hvis I overvejer double-carport for også at kunne opbevare cykler, brænde, værktøj osv., er der dog den mulighed, at man i stedet kan tilføje et cykelskur til enkelt-carporten. Så hvis I har valgt en åben carport, kan I stadig få låst cykler, værktøj osv. inde i et skur. 

Flere Nyheder