Maling af lejligheden af professionelle

Maling af lejligheden af professionelle

Om du så ejer en lille, dyr lejlighed på Vesterbro, hvor man nærmest står i håndvasken og tager bad, mens soveværelset er på størrelse med et kosteskab – eller man ejer en større lejlighed i det såkaldte udkantsdanmark, hvor man næsten betaler ører end kroner per kvadratmeter, så skal den males.

Det er også uanset, om man selv ejer den, har en andel i lejligheder eller har lejet sig ind i den, hvor udlejer har bedt en skrive under på foranstaltninger i lejekontrakten om, hvordan og hvorledes den skal males.

I sidstnævnte tilfælde kan der være anført noget om, at man som lejer skal sørge for maling af lejligheden, når man flytter ind eller flytter ud – eller måske endda i begge situationer.

Ofte er der dog ikke anført, om man selv personligt sammen med andre mennesker skal male lejligheden, eller om man godt må hyre et malerfirma ind til at male lejligheden for en.

Udlejer kan måske komme med et forslag til, hvad andre lejere har gjort før, eller vedkommende har et konkret forslag til et firma, som udlejer og/eller lejer har benyttet sig af tidligere.

Sidstnævnte er vores anbefaling, at du følger. Og selv hvis udlejer ikke har et konkret forslag til, hvilket firma der skal male lejligheden, så bør du gå den professionelle vej end at gøre det selv.

Måske tænker man, at man da selv kan spare de penge ved at hyre et malerfirma ind, så man selv og eventuelt sammen med andre uprofessionelle mennesker udi maling, man kender, kan klare den sag.

Det er vel bare at købe noget maling med den rette farve og så svinge penslen?

Nej.

Det kræver ikke bare den rette farve i malingen, men også den rette type. Og hvis du ikke bruger de rette pensler, så får du ikke den bedste effekt ud af malingen.

Tænk, hvis du malede forkert, så der blev trukket i dit indskud? De penge kunne jo mere bevendt være gået til en maler!