Sådan renser du et stoppet afløb

30 august 2021
Steffen Hansen

Hvis du bor i et hus med flere piger, så kender du højst sandsynligt alt til stoppede afløb. Der er ikke noget værre end at stå under bruseren og opdage, at hele gulvet sejler i badevand, fordi afløbet endnu engang er stoppet til, af pigernes lange hår. Vi skal dog også være fair og sige, at et stoppe afløb også kan forekomme, når trimmer skægget ned i håndvasken. Uanset hvad årsagen er, så er et stoppet afløb et irriterende problem, som kan løses på flere måde.

Brug afløbsrens

En hurtig metode, der kan opløse de fleste tilstopninger, er afløbsrens. De kan købes i de fleste supermarkeder og hældes direkte i afløbet. Du skal dog hælde forsigtigt, da det er en kraftig opløsning der både kan skade emaljen og metallet i afløbet. I de fleste situationer, er en halv flaske nok. Du hælder indholdet forsigtigt i afløbet og ladet det stå i 30-60 minutter. Herefter skylder du ordentligt igennem med varmt vand. Hvis det ikke er nok, så kan du hælde den anden halvdel af flasken i afløbet, og gentage processen indtil afløbet er renset. Hvis det stadig ikke hjælper, kan det være nødvendigt at tilkalde en VVS’er.

Udendørs afløb

Der findes også andre typer afløb i et hus, også udvendigt. Det kan f.eks. være en tilstoppet tagrende. Hvis du har problemer med tilstoppede tagrender kan du med fordel tilkalde en blikkenslager, der kan løse problemet for dig. Det er forholdsvis let at finde en blikkenslager, enten ved at spørge rundt i sit netværk, eller ved at søge på nettet. Hvis du f.eks. bor i Roskilde og har brug for en blikkenslager, så kan du gå ind på Google og taste “blikkenslager i Roskilde” og så vil du få en komplet lister over potentielle blikkenslagere, der kan løse dit problem med tilstoppede tagrender eller lignende. 

Flere Nyheder