Træfældning af de fleste typer af træer

09 februar 2021
Anders Lundtang Hansen

Har du også sådan et træ i haven, hvor du tænker, at det har stået der i så mange generationer, at det sikkert har sat så dybe rødder og er så stædigt som tre bedsteforældre, at det bare nægter at fjerne sig?

Det er jo egentlig også lidt synd at gøre, nu hvor det har haft så mange år til at forme sig og har set så meget ske omkring sig og sikkert være velkomment i haven for mange husejere – der er måske også en, der har plantet det i sin tid!

Men nu er det bare blevet grimt at kigge på, det skygger for lyset til huset, og du vil egentlig gerne have sået noget græs der.

Men er det træ så til at fælde?

Det her eksempel finder sted omkring Aarhus, så vi skal have fat i en gang træfældning i Østjylland, for du kan godt se, at det kan du ikke bare klare med en økse selv.

Det træ skal nok blive fældet

De professionelle folk, der arbejder med at fælde træer, har set mange eksempler med træer, om det så er helt nye, gamle af slagsen, høje, lave og af diverse sorter.

Det skal nok lykkes for dem at få fjernet det, selvom det måske ikke kommer til at gå så hurtigt, som hvis der var tale om et lille træ.

Det kan jo være noget med at save grenene af først, og så skal det måske saves over i flere dele først.

Desuden kan det blive nødvendigt med et reb omkring træet, når man helt fælder det, så det ikke rammer en hæk eller huset!

Bagefter skal stubben måske fræses op, så det helt kan forsvinde, men der skal nok komme et fint hul, som man kan dække til, og så er det bare med så noget græs eller lægge et græstæppe ud.

Flere Nyheder