Vælg den rette efterbehandling til gulvet

Vælg den rette efterbehandling til gulvet

Hvis ikke du før har prøvet af få gulvene afslebet og efterfølgende efterbehandlet, så kan det være svært at vide, hvilken efterbehandling man skal gå med. For hvilke typer findes der? Og hvad er forskellen mellem de behandlinger, man bruger? 

For at hjælpe dig lidt mere på vej, kan du her læse mere omkring, hvordan du vælger den rette efterbehandling til trægulvet. 

Tag udgangspunkt i dine behov

Når der skal tages udgangspunkt i dine behov, så menes der, at du kan overveje, hvad du ønsker af dit trægulv. Ønsker du et gulv, som kræver meget vedligeholdelse? Ønsker du et gulv, som har et bestemt lyst eller råt udseende? Eller ønsker du et gulv, som kan holde til de næste mange år med små børn, dyr eller mange arrangementer i boligen. Jo mere tydelig man er omkring sine ønsker og behov til trægulvet, desto større chancer er der for, at du bliver glad for gulvet i mange år frem. 

Dine ønsker og behov er naturligvis nogle, du skal vende med din gulvsliber. Her vil du typisk blive præsenteret for efterbehandlinger såsom oliebehandling, lakbehandling og ludbehandling. Alle disse har forskellige egenskaber og udseende på et trægulv, og din gulvsliber vil helt sikkert kunne vise dig eksempler på de forskellige behandlinger. Oliebehandlingen giver eksempelvis en mere lukket træoverflade. Det betyder, at det bliver sværere for væsker at trænge ned i gulvet. Det kan være særligt rart, hvis der bliver spildt rødvin, saftevand m.m. på gulvet. Omvendt så kan denne gulvtype få hakker og ridser, som kan være sværere at reparere. 

Ved ludbehandlingen eller lakbehandlingen får man et trægulv, som har en mere åben overflade. Det bliver derfor også nemmere for væsker at trænge ned. Omvendt vil hakker og ridser være nemmere at se, men samtidig også være nemmere at reparere igen. 

Hvis du ønsker hjælp til at spore dig ind på den behandling, der passer til dine behov, kan du forhøre dig hos en gulvsliber i Brabrand